Υλικά
1 κούπα βούτυρο(σε θερμοκρασία δωματίου)
1 κούπα ζάχαρη
2 κούπες αλεύρι
2 αυγά
100 γρ. κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια
80γρ καρύδια
1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
1 κ.γ. μπέικιν
1 κ.γ. σόδα
βανίλια(προαιρετικά)
Εκτέλεση
1. Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη μαζί με το βούτυρο πολύ καλά.
2. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα αυγά και τα χτυπάμε για 2 λεπτά.
3. Ρίχνουμε σιγά σιγά και το αλεύρι, χτυπώντας μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα , όχι πολύ σφιχτό.
4. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά μας, ανακατεύουμε με το χέρι μας πάρα πολύ καλά.
5. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς κελσίου.
6. Παίρνουμε με ένα κουτάλι της σούπας λίγη ζύμη, την πλάθουμε σε μπαλάκι και την πατάμε με το χέρι να πάρει τη μορφή μπισκότου.
7. Αραδιάζουμε τα μπισκότα μας σε ένα ταψί, και τα ψήνουμε για 15 λεπτά, ψηλά στον φούρνο. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα φυλλάμε σε στεγανό βάζο.
Πηγή : Νίκη Χρήστου
http://tomyalostofagito.gr/suntagesnikoulas/