Τα λιπαρά ψάρια ενάντια στον καρκίνο του μαστού

images_0aaaaaalipsa.jpg

Μία μερίδα τόνου, σολομού, σαρδέλας ή άλλων λιπαρών ψαριών μία με δύο φορές την εβδομάδα μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού, σύμφωνα με μια πρόσφατη μεταανάλυση που πραγματοποιήθηκε από μία ομάδα ερευνητών στην Κίνα και δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό British Medical Journal.

Τα αποτελέσματα της μελέτης βασίστηκαν στην ανάλυση δεδομένων 21 προηγούμενων μελετών, που περιελάμβαναν 883,585 εθελοντές από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρώπη και την Ασία.

Συγκεκριμένα, φάνηκε πως για κάθε 100mg ιχθυελαίων που λαμβάνονται καθημερινά, ο κίνδυνος ανάπτυξης καρκίνου του μαστού μειώθηκε κατά 5 τοις εκατό. Σύμφωνα μάλιστα με τους ερευνητές, στη συγκεκριμένη μελέτη, η προστατευτική αυτή επίδραση αφορά μόνο τα λιπαρά οξέα που προέρχονται από τα ψάρια και όχι τα φυτικής προέλευσης.

Πηγή : http://www.nutrimed.gr