Υλικά
1/2 κούπα γάλα (χλιαρό)
1/2 κούπα σπορέλαιο
1 κούπα ζάχαρη
1,5 κούπα αλεύρι
2 αυγά
2 βανίλιες
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
3 κ.. κακάο
Εκτέλεση
1. Χωρίζουμε τα ασπράδια των αυγών από τους κρόκους και τα χτυπάμε στο μίξερ μαζί με τη ζάχαρη για 5 λεπτά.
2. Ρίχνουμε και τους κρόκους μαζί με το λάδι.
3. Χτυπάμε καλά βάζοντας το γάλα και συγχρόνως λίγο από το αλεύρι.
4. Ρίχνουμε σιγά σιγά και το υπόλοιπο αλεύρι, το μπέικιν, τις βανίλιες, το ξύσμα. Ανακατεύουμε να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα κέικ. Παίρνουμε το 1/3 του μίγματος και βάζουμε το κακάο, ανακατεύουμε καλά.
5. Λαδώνουμε μια φόρμα του κέικ, βάζουμε μέσα το μίγμα,από πάνω προσθέτουμε και το μίγμα με το κακάο προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
6. Τοποθετούμε τη φόρμα μέσα στον φούρνο και ψήνουμε για 50-55 λεπτά.
Πηγή : Νίκη Χρήστου
http://tomyalostofagito.gr/suntagesnikoulas/