Υλικά
Καταϊφι 300 γρ
Βούτυρο 2οο γρ.
Αμύγδαλα 30-40 ολόκληρα
Κουβερτούρα 100 γρ λιωμένη
Για το σιρόπι
Ζάχαρη 1 1/2 κούπα του τσαγιού
Νερό 2 κούπες τσαγιού
Λεμόνι 1/2 λεμόνι τον χυμό του
Μέλι 2 κουταλιές της σούπας
Κανέλα 1 ξυλάκι
Πορτοκάλι 1 1/2 χυμό και ξύσμα
Εκτέλεση
Ξύνουμε το καταϊφι. Λιώνουμε 170 γρ από βούτυρο και το διατηρούμε ζεστό . Βουτυρώνουμε ένα ταψί. Φτιάχνουμε φωλίτσες γυρίζοντας με το δάχτυλο μας το καταϊφι μέχρι να μας τελειώσει και τις τοποθετούμε στο βουτυρωμένο ταψί.Σε κάθε φωλίτσα στη μέση τοποθετούμε από ένα αμύγδαλο . Περιχύνουμε με το ζεστό βούτυρο τις φωλίτσες και ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 12 -15 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Παράλληλα ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά μαζί για 7-9 λεπτά από το σημείο βρασμού. Βγάζουμε από τον φούρνο τις φωλίτσες , αφήνουμε για 2 λεπτά και σιροπιάζουμε (ζεστό σιρόπι και ζεστές φωλίτσες). Λιώνουμε με την διαδικασία μπεν μαρί την κουβερτούρα μαζί με τα υπόλοιπα 30 γρ, βούτυρο και με ένα κουταλάκι περιχύνουμε γύρω γύρω τις φωλίτσες μας.
* Βγαίνουν περίπου 35 -40 κομμάτια
*Διατηρούνται εκτός ψυγείου για αρκετές ημέρες σκεπασμένα.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/