Λαχανοντολμάδες

images_0aaaaalaxano.jpg

Υλικά

1 μέτριο λάχανο

1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο

1 κούπα ρύζι γλασσέ

2 φρέσκα κρεμμυδάκια

1 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο

αλάτι

πιπέρι

κύμινο

μπαχάρι

πάπρικα για πασπάλισμα

1 αυγό

1 λεμόνι

λάδι

1 κ.σ. αλεύρι

Εκτέλεση

1. Κόβουμε το κοτσάνι από το λάχανο και το ζεματάμε μέχρι να μαλακώσουν λίγο τα φύλλα του.

2. Το αφήνουμε να κρυώσει και ετοιμάζουμε τη γέμιση.

3. Ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι και το βάζουμε σε ένα μπολ. Εκεί βάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά μας.

4. Ανακατεύουμε καλά να γίνει ομοιόμορφη η γέμιση.

5. Παίρνουμε ένα φύλλο από το λάχανο, πετάμε την καρδιά του,το σκληρό κοτσάνι, και το χωρίζουμε σε δυο φύλλα.

6 . Παίρνουμε λίγη από τη γέμιση και την πλάθουμε σε μακρόστενο σχήμα, το μοιράζουμε και το βάζουμε πάνω στα δυο κομμένα φύλλα. Τυλίγουμε τα φύλλα μας και τα τοποθετούμε στον πάτο της κατσαρόλας. Επαναλαμβάνουμε με όλα τα φύλλα του λάχανου.

7. Αφού τελειώσουμε με το τύλιγμα, ρίχνουμε 2 μιση  κούπες νερό στην κατσαρόλα και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 45 λετπά.

8. Χτυπάμε το αυγό μαζί με το λεμόνι και το αλεύρι. Όταν κρυώσει λίγο η κατσαρόλα περιχύνουμε με το αυγολέμονο και τα ξαναβράζουμε  σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Νίκη Χρήστου

Πηγή : http://tomyalostofagito.gr/suntagesnikoulas/