Υλικά
5 μανιτάρια
3 καρότα
2 κόκκινες πιπεριές
100γρ καλαμπόκι
αλάτι
πιπέρι
λάδι
βαλσάμικο ξύδι
τυρί τριμμένο
Εκτέλεση
1.Πλένουμε και καθαρίζουμε τα λαχανικά μας,τα κόβουμε σε κομματάκια.
2.Τα σοτάρουμε με λίγο λάδι σε δυνατή φωτιά ,μετά από 10 λεπτά σβήνουμε τη φωτιά,αλατοπιπερώνουμε,βάζουμε λίγο βαλσάμικο ξύδι και τριμμένο τυρί.
Για την σάλτσα
100 γρ τυρί κρέμα
100 γρ στραγγιστό γιαούρτι
λίγο δυόσμο
αλάτι
πιπέρι
λίγη πάπρικα
λάδι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε πολύ καλα τα υλικά μας μέχρι να γίνει μια απαλή κρέμα.
Υλικά για 10 πίτες
1 ποτήρι χλιαρό νερό
20g νωπή μαγιά
αλάτι
ζάχαρη
λίγο λάδι
αλεύρι (όσο χρειαστεί)
Εκτέλεση
1.Διαλύουμε τη μαγιά στο νερό και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας ρίχνοντας σιγά σιγά το αλεύρι.
2.Μόλις αρχίσει να σφίγγει το ζυμάρι ξεκινάμε το ζύμωμα μέχρι να φτιάξουμε ένα μαλακό ζύμάρι. Το αφήνουμε να φουσκώσει μια ώρα τουλάχιστον.
3.Έπειτα, πλάθουμε 5 μικρά ζυμαράκια και με τη βοήθεια του πλάστη ανοίγουμε χοντρά φύλλα.
4.Ζεσταίνουμε το αντικολλητικό τηγάνι χωρίς να βάλουμε λάδι, και ψήνουμε μια μια τις πίτες και από τις δυο μεριές μέχρι να πάρουν χρώμα.
Νίκη Χρήστου