Ψαρονεφρι με ψητό ανανά

images_1992017_2_20110207_0049ed.jpeg

Υλικά για 4 μερίδες

600 γρ. ψαρονέφρι

1 φρέσκος ανανάς

2 κ.γ. ελαιόλαδο

Υλικά για τη μαρινάδα

100 ml χυμό ανανά

3 κ.σ. σάλτσα σόγιας

2 κ.σ. μουστάρδα

½ κ.γ. σκόνη σκόρδου

½ κ.γ. σκόνη ginger

πιπέρι

Υλικά για τη σάλτσα

40 ml χυμό ανανά

2 κ.σ. μουστάρδα

ζουμί από το ψαρονέφρι

Εκτέλεση

Σε μία σακούλα μαριναρίσματος ή σε γυάλινο μπολ τοποθετούμε το ψαρονέφρι και όλα τα υλικά της μαρινάδας. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε για όσο χρόνο διαθέτουμε στο ψυγείο. Καθαρίζουμε τον ανανά και τον κόβουμε σε περίπου 6 ροδέλες αφαιρόντας το κομμάτι στη μέση που είναι σκληρό. Αλοίφουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή τηγάνι-σχάρα με το ελαιόλαδο, το ζεσταίνουμε, προσθέτουμε τις ροδέλες ανανά τις ψήνουμε σε υψηλή φωτιά για 4 λεπτά από τη μία μεριά μέχρι να πάρουν καλό χρώμα και για άλλα 3 λεπτά από την άλλη. Αφήνουμε τις ροδέλες ανανά στην άκρη. Πλένουμε καλά το τηγάνι μας το αλοίφουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το ζεσταίνουμε, προσθέτουμε το μαριναρισμένο ψαρονέφρι χωρίς να χρησιμοποιούμε την μαρινάδα και το ψήνουμε για 5 λεπτά από τη μία μεριά μέχρι να πάρει καλό χρώμα και άλλα 3 λεπτά από την άλλη μεριά. Αφαιρούμε από το τηγάνι και αφήνουμε το ψαρονέφρι για 5-8 λεπτά να ξεκουραστεί. Για να φτιάξουμε τη σάλτσα, σε ένα μικρό μπολ αναμειγνύουμε τα υγρά που έβγαλε το ψαρονέφρι στο πιάτο με τον ανανά και τη μουστάρδα. Σερβίρουμε το ψαρονέφρι με τον ψητό ανανά και περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Πηγή : http://dietstories.gr/