Μπάρες δημητριακών

images_192017_2_mpares-dimitriakon-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Καρύδια 1/2 φλυτζάνι τσαγιού ελαφρώς τριμμένα (ή αμύγδαλα)    
    Φουντούκια 1/2 φλυτζάνι τσαγιού ελαφρώς τριμμένα    
    Ταχίνι 1/2 φλυτζάνι τσαγιού    
    Μέλι 1/2 φλυτζάνι τσαγιού    
    Δημητριακά ή κουάκερ 1 1/2 φλυτζάνι τσαγιού    
    Κουβερτούρα 50 γρ τριμμένη    
    Κανέλα 1/2 κουταλάκι γλυκού    
    Πορτοκάλι 1 μόνο το ξύσμα του

Εκτέλεση

Θρυμματίζουμε στο μπλέντερ ελαφρώς τα καρύδια (ή αμύγδαλα) και τα φουντούκια. Τα βάζουμε σε ένα γυάλινο μπολ, προσθέτουμε το ταχίνι, το μέλι, την κανέλα, ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι και προσθέτουμε τα δημητριακά,το ξύσμα πορτοκάλι και την τριμμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά και στρώνουμε το μείγμα σε λαδόκολλα πάνω σε ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 8 – 1 0 λεπτά όχι παραπάνω στους 130 βαθμούς.Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο κόβουμε  με το μαχαίρι σε μακρόστενες μπάρες σε ότι μήκος θέλουμε.

Πηγή : https://www.chefoulis.gr/