Υλικά
Μανιτάρια φρέσκα 700 γρ.
Κρέμα γάλακτος φυτική 500 ml
Κρεμμύδι ξερό 1 τεμ μέτριο
Σκόρδο 2 σκελίδες
Νερό 1/2 φλυτζάνι τσαγιού
Μουστάρδα απαλή 1 κουταλιά της σούπας
Βαλσάμικο ξύδι 2 κουταλιές της σούπας
Μέλι 1 κουταλιά της σούπας
Αλάτι -πιπέρι
Ρύζι μπασμάτι 2 φλυτζάνια του τσαγιού
Νερό 12 φλυτζάνια τσαγιού για το ρύζι
Ελαιόλαδο 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού
Εκτέλεση
Σκουπίζουμε τα μανιτάρια με χαρτί κουζίνας . Τα κόβουμε σε φέτες. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο , τα πλένουμε και τα ψιλοκόβουμε. Βάζουμε στην φωτιά ένα βαθύ τηγάνι με το ελαιόλαδο, σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ελαφρώς σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα ανακατεύουμε όλα μαζί να σοταριστούν. Προσθέτουμε 1/2 φλυτζάνι τσαγιού νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε αλάτι , πιπέρι, μουστάρδα, μέλι και ξύδι βαλσάμικο και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Αδειάζουμε την φυτική κρέμα γάλακτος και αφήνουμε μέχρι να πάρει 2-3 βράσεις και να δέσει η σάλτσα. Τα αποσύρουμε από την φωτιά. Συγχρόνως βάζουμε μια κατσαρόλα στη φωτιά με νερό και αλάτι να βράσει. Αφού βράσει,προσθέτουμε το ρύζι μπασμάτι, ανακατεύουμε 2-3 φορές και αφήνουμε να βράσει για 1ο λεπτά. Το σουρώνουμε, σερβίρουμε σε πιάτο και από πάνω περιχύνουμε με τα μανιτάρια ή τα βάζουμε στο πλάι.
Πηγή : https://www.chefoulis.gr/