Κροκετες ρεβιθιου

images_1992017_2_boukies-mpakaliarou-tiganites.jpg

Υλικά για 4 μερίδες

1½ κούπα βρασμένα ρεβίθια

¼ κούπας ζωμό από ρεβίθια (ή ζωμό λαχανικών)

½ κούπα νιφάδες βρώμης

3 φέτες ψωμί τοστ

2 κ.σ. αποξηραμένα μυρωδικά (δυόσμος, βασιλικός, ρίγανη)

1 κ.γ. σκόνη αποξηραμένου σκόρδου

1 κ.γ. αποξηραμένο κρεμμύδι

1 κ.γ. σκόνη κάρυ

1 κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση

Σε πολυκοπτικό μηχάνημα χτυπάμε τις φέτες ψωμιού με τα μυρωδικά και το αλάτι και τα αφήνουμε στην άκρη. Στη συνέχεια χτυπάμε τη βρώμη μέχρι να γίνει αλεύρι και την αφήνουμε στην άκρη. Στο ίδιο πολυκοπτικό μηχάνημα χτυπάμε τα ρεβίθια με το νερό τους, το αλεύρι βρώμης, τη σκόνη σκόρδου, κρεμμυδιού και το κάρυ μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Χωρίζουμε το μείγμα σε 12 μπαλάκια και με τα χέρια μας σχηματίζουμε κροκέτες, τις περνάμε από το τρίμμα ψωμιού προσπαθώντας να καλύψουμε όλη την επιφάνεια τους και σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά. Συνοδεύουμε με σάλτσα bbq ή άλλη σάλτσα της αρεσκείας μας.

Πηγή : http://dietstories.gr/