Υλικά (για 4 μερίδες)
500 γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου
1 φρέσκος ανανάς
40 γρ. κάσιους ή αμύγδαλα
30 ml σάλτσα σόγιας
½ κ.γ. σκόνη κάρυ
½ κ.γ. κουρκουμά
½ κ.γ. σκόνη ginger
1 κούπα καστανό ρύζι
1 κ.γ. σκόνη ζωμού λαχανικών
2 κούπες νερό
Εκτέλεση
Κόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλου σε κυβικά κομμάτια των 2 εκ. Καθαρίζουμε τον ανανά και τον κόβουμε σε κυβικά κομμάτια των 2 εκ. Ρίχνουμε το κοτόπουλο σε αντικολλητικό τηγάνι, προσθέτουμε το κάρυ, τον κουρκουμά, το ginger και τα ψήνουμε για πέντε λεπτά, προσθέτουμε τον ανανά και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι τα φιλετάκια κοτόπουλου να πάρουν χρώμα. Ρίχνουμε τη σάλτσα σόγιας και σβήνουμε το μάτι. Σε κατσαρολάκι βράζουμε τις 2 κούπες νερό με τη σκόνη ζωμού λαχανικών, προσθέτουμε το ρύζι, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια, σκεπάζουμε το καπάκι και αφήνουμε για 25 λεπτά ή με βάση τις οδηγίες της συσκευασίας.
Πηγή : http://dietstories.gr/