Υλικά
Τσουρέκι 15 φέτες (που μας περίσσεψε)
Άνθος αραβοσίτου βανίλια 2 φακελάκια
Γάλα 6 1/2 φλιτζάνια τσαγιού
Ζάχαρη 10 κοφτές κουταλιές σούπας
Χρωματιστή τρούφα για πασπάλισμα προαιρετικά
Για το σιρόπι
Ζάχαρη 3 φλιτζάνια τσαγιού
Νερό 1 φλιτζάνι τσαγιού
Βανίλια 1 τεμ σε σκόνη
Για την σαντιγί
Άχνη ζάχαρη 2 κουταλιές σούπας
Κρέμα γάλακτος 250 γρ
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας σε ένα κατσαρολάκι το νερό και την ζάχαρη για 5 λεπτά (από την στιγμή που θα αρχίσει να κοχλάζει). Πριν το κατεβάσουμε από την φωτιά ρίχνουμε και την βανίλια.Κόβουμε το τσουρέκι σε λεπτές φέτες και τις στρώνουμε σε ένα πυρέξ ή σε ταψάκι.Περιχύνουμε με το σιρόπι.Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 6 φλυτζάνια γάλα και την ζάχαρη και περιμένουμε να ζεσταθούν. Σε ένα μπολάκι βάζουμε 1/2 φλιτζάνι γάλα και λιώνουμε εκεί μέσα τα 2 φακελάκια ανθού ορύζης. Μόλις έχει ζεσταθεί το μείγμα της κατσαρόλας αδειάζουμε μέσα το μείγμα του μπολ και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει και να γίνει κρέμα.Το αδειάζουμε στο πυρέξ πάνω από το τσουρέκι και το αφήνουμε μέχρι να κρυώσει πολύ καλά για 15 λεπτά εκτός ψυγείου και μετά στο ψυγείο. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος (που θέλουμε να είναι κρύα) μαζί με την άχνη ζάχαρη μέχρι να γίνει μια σφιχτή σαντιγί. Αδειάζουμε την σαντιγί πάνω από το γλυκό μας και το διατηρούμε στο ψυγείο. Προαιρετικά πασπαλίζουμε με φυστίκια Αιγίνης ή με χρωματιστή τρούφα.
Πηγή : https://www.chefoulis.gr/