Υλικά
Μπισκότα digestive 180 γρ τριμμένα
Ζάχαρη καστανή 50 γρ μαλακή
Ζάχαρη λευκή 50 γρ
Βούτυρο 80 γρ λιωμένο
Τυρί κρέμα 50 γρ
Αυγά 2 χωριστά τα ασπράδια από τους κρόκους
Λεμόνι 1 μεγάλο τον χυμό του και το ξύσμα
Κρέμα γάλακτος 250 γρ
Ζελατίνη 1 φακελάκι διαλυμένη σε 3 κουταλιές σούπας νερό ζεστό
Φρούτα φρέσκα για την διακόσμηση όπως φράουλες, μανταρίνια, ακτινίδια κλπ
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τα τριμμένα μπισκότα με το βούτυρο και την καφέ ζάχαρη. Στρώνουμε το μείγμα στο τσέρκι (15 εκ) και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Στο μπλέντερ χτυπάμε την λευκή ζάχαρη, τους κρόκους, την κρέμα γάλακτος, τον χυμό λεμονιού και το ξύσμα,το τυρί κρέμα, προσθέτουμε και την ζελατίνα και χτυπάμε για 2 λεπτά. Αδειάζουμε το μείγμα σε μπολ. Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να σφίξουν να γίνουν μαρέγκα και τα αδειάζουμε στο παραπάνω μείγμα. Ανακατεύουμε λίγο και το προσθέτουμε στην βάση των μπισκότων. Το στρώνουμε ωραία και το αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει για 1- 2 ώρες μέχρι να στερεοποιηθεί καλά. Το βγάζουμε από την φόρμα προσεκτικά και το τοποθετούμε σε μια πιατέλα. Στολίζουμε από πάνω με λεπτοκομμένα φρούτα της αρεσκείας μας.
Πηγή : https://www.chefoulis.gr/