Υλικά
Χοιρινό 2 κιλά ψαχνό
Αγγουράκια τουρσί 6 τεμ.
Σκόρδο 5 σκελίδες
Μουστάρδα 2 κουταλιές της σούπας
Μαργαρίνη 2 κουταλιές της σούπας
Φύλλα δάφνης 3 τεμ.
Κρεμμύδι ξερό 3 τεμ.
Λευκό κρασί 1 1/2 ποτήρι του κρασιού
Νερό 1 1/2 φυιτζάνι του τσαγιού
Αλάτι-πιπέρι
Μαϊντανός 1 ματσάκι
Καλαμποκέλαιο 1 φλυτζάνι του τσαγιού
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κουταλιές της σούπας
Εκτέλεση
Πλένουμε το κρέας και το αφήνουμε να στραγγίξει. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα σκόρδα. Σε ένα ταψί βάζουμε το κρέας , του ανοίγουμε τρύπες και τοποθετούμε μέσα σε αυτές τα σκόρδα. Αλείφουμε το κρέας με την μαργαρίνη, το αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε και τα φύλλα δάφνης. Βάζουμε το ταψί στον φούρνο και αφήνουμε το κρέας να ψηθεί για 2 ώρες στους 200 βαθμούς, μέχρι να μαλακώσει και να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Το σβήνουμε με το κρασί. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα κρεμμύδια και τα ψιλοκόβουμε. Τα σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με λίγο από το λάδι μας, μαζί με τα αγγουράκια τουρσί κομμένα σε ροδέλες, την μουστάρδα και το νερό. Τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή θερμοκρασία και τα ανακατεύουμε συνέχεια. Σε ένα μπολ βάζουμε το καλαμποκέλαιο και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι, να διαλυθεί και να γίνει ένα μείγμα όχι πολύ νερουλό, ούτε και σφικτό. Το προσθέτουμε στην σάλτσα από τα αγγουράκια τουρσί, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει. Βγάζουμε το κρέας από τον φούρνο και το κόβουμε σε φέτες. Το περιχύνουμε με την σάλτσα και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό. Συνοδεύεται με ρύζι ή πατάτες ψητές.
Πηγή : https://www.chefoulis.gr/