Υλικά
Ψαρονέφρι 800 γρ.κομμένο σε λωρίδες
Καλαμποκέλαιο 3 κουταλιές της σούπας
Σκόρδο 3 σκελίδες λιωμένες
Τυρί ροκφόρ 100 γρ. λιωμένο με το πηρούνι προαιρετικά
Καπνιστό τυρί 100 γρ.
Κρέμα γάλακτος 150 γρ.
Κρεμμυδάκια φρέσκα 2 τεμ.ψιλοκομμένα
Άνηθος 1 κουταλιά της σούπας τριμμένος
Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το καλαμποκέλαιο να κάψει, αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το σοτάρουμε για 10 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια. Βγάζουμε το κρέας από το τηγάνι και ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, το σκόρδο, τον τριμμένο άνηθο και τα σοτάρουμε. Στην συνέχεια προσθέτουμε το ροκφόρ προαιρετικά, ή το καπνιστό τυρί και την κρέμα γάλακτος, τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 5-8 λεπτά. Προσθέτουμε τα φιλετάκια από το κρέας και αφήνουμε να μαγειρευτούν μέσα στην σάλτσα για 3 λεπτά. Τα σερβίρουμε με φασολάκια, ζυμαρικά, ρύζι ή κολοκυθάκια και πασπαλίζουμε άμα θέλουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Πηγή : https://www.chefoulis.gr/