Υλικά
Φασόλια 1/2 πακέτο
Κρεμμύδι 1 μεγάλο ψιλοκομμένο
Σκόρδο 2 σκελίδες κομμένες
Καρότα 2 τεμ
Μαϊντανό 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο
Σέλινο 1 φλυτζάνι του καφέ ψιλοκομμένο
Ντοματάκι 1 κουτί περασμένο λίγο στο μπλέντερ
Κύβο λαχανικών 1 τεμ
Ελαιόλαδο 1/2 ποτήρι
Πιπεριά πράσινη 1 τεμ ψιλοκομμένη
Αλάτι – πιπέρι
Νερό όσο χρειαστεί
Εκτέλεση
Από το βράδυ μουσκεύουμε τα φασόλια και το πρωί τα βράζουμε για 45 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν (στην χύτρα 20 λεπτά) και τα σουρώνουμε. Στην κατσαρόλα βάζουμε το λάδι, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο, αφήνουμε λίγο να μαραθούν και προσθέτουμε το καρότο και την πιπεριά. Τα γυρίζουμε λίγο για 1 -2 λεπτά και βάζουμε το ελαφρώς πολτοποιημένο στο μπλέντερ ντοματάκι. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τον κύβο λαχανικών, το αλάτι, το πιπέρι, το σέλινο, τον μαϊντανό, αν χρειαστεί λίγο λάδι ακόμη και το νεράκι του. Προσθέτουμε τα φασόλια και αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για άλλα 15 λεπτά.
Πηγή : https://www.chefoulis.gr/