Υλικά
Φράουλες 300 γρ καθαρισμένες
Ζάχαρη 100 γρ
Αυγά 4 (μόνο τους κρόκους)
Αυγά 5 μόνο ασπράδια χτυπημένα σε μαρέγκα
Φαρίνα 5 κουταλιές σούπας
Γάλα 300 γρ
Grand Marnier 4 κουταλιές σούπας (λικέρ πορτοκαλιού)
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις φράουλες, τις πλένουμε, τις κόβουμε στην μέση και τις βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το λικέρ και τις αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη καλά μέχρι να ασπρίσει και προσθέτουμε το αλεύρι, μετά το γάλα, χτυπώντας συνέχεια και μεταφέρουμε το μείγμα στην κατσαρόλα. Το βράζουμε μέχρι να δέσει και αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα βάζουμε στο μείγμα μας, ανακατεύοντας απαλά. Σε βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος βάζουμε τις μισές φράουλες, από πάνω το μισό μείγμα του σουφλέ, πάλι φράουλες και τέλος το υπόλοιπο μείγμα. Το ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά μέχρι να φουσκώσει, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και το σερβίρουμε.
Πηγή : https://www.chefoulis.gr/