Υλικά
Αυγά 5 χωριστά οι κρόκοι
Βούτυρο 70 γρ
Φαρίνα 2 κουταλιές σούπας γεμάτες
Ξύσμα πορτοκαλιού 3 κουταλιές σούπας
Ζάχαρη 1/4 φλιτζάνι
Γκραν μαρνιέ 1/2 φλιτζάνι
Κρέμα γάλακτος 1/4 φλιτζάνι
Γάλα 1/2 φλιτζάνι
Εκτέλεση
Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά. Έχουμε κοσκινίσει το αλεύρι και το προσθέτουμε στο βούτυρο ανακατεύοντας για 2 λεπτά. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε ανακατεύοντας συνεχώς την ζάχαρη , το ξύσμα πορτοκαλιού , το λικέρ, το γάλα και την κρέμα γάλακτος. Το βάζουμε πάλι στην φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Προσθέτουμε έναν – έναν τους κρόκους. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα προσθέτουμε στο μείγμα μας με απαλές κυκλικές κινήσεις. Βουτυρώνουμε τα μπολάκια μας (περίπου 6 μερίδες) και τα γεμίζουμε με το μείγμα μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει από πάνω. Σερβίρουμε με πασπαλισμένη άχνη ζάχαρη.
Πηγή : https://www.chefoulis.gr/