Υλικά
Βούτυρο 20 γρ.
Ζάχαρη 300 γρ.
Κρέμα γάλακτος 380 γρ.
Γλυκόζη 250 γρ.
Σοκολάτα γάλακτος 300 γρ.θρυμματισμένη
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε την ζάχαρη, την γλυκόζη, την κρέμα γάλακτος και τα βάζουμε να βράσουν σε μέτρια θερμοκρασία. Για να δούμε αν είναι έτοιμη η καραμέλα μας, με ένα κουταλάκι στάζουμε μια σταγόνα σε ένα πιατάκι, αν στέκεται και δεν απλώνει η καραμέλα είναι έτοιμη (πρέπει να είναι σφικτή). Βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε την σοκολάτα κομματιασμένη. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Προσθέτουμε το βούτυρο και αφήνουμε να λιώσει ανακατεύοντας. Σε ένα ταψί βάζουμε αντικολλητικό χαρτί και αδειάζουμε το μείγμα, (πάχος περίπου 1,5 εκ). Το αφήνουμε να κρυώσει και να σφίξει και μετά το κόβουμε σε μικρά τετράγωνα ή μακρόστενα κομμάτια.
Πηγή : https://www.chefoulis.gr/