Υλικά
Ρόκα 2 ματσάκια
Μελιτζάνες 2
Πιπεριά κόκκινη 1
Πιπεριά πράσινη 1
Κρεμμυδάκια φρέσκα 2
Άνιθο 1/2 ματσάκι
Μαϊντανός 1/2 ματσάκι
Παρμεζάνα τριμμένη 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού
Ελαιόλαδο 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού
Αλάτι 1 κουταλάκι του γλυκού
Πιπέρι 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Κάπαρη 2 κουταλιές της σούπας
Ρίγανη μια πρέζα
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις μελιτζάνες , αφαιρούμε την φλούδα τους και τις κόβουμε κατά μήκος. Τις ψήνουμε στην σχάρα για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, στη συνέχεια τις κόβουμε σε κύβους. Πλένουμε τις πιπεριές, αφαιρούμε το κοτσάνι τους και τα σπόρια και τις κόβουμε σε λωρίδες. Τις βάζουμε στη σχάρα να ψηθούν για 10 λεπτά, μετά τις κόβουμε σε κύβους. Πλένουμε τη ρόκα και τα κρεμμυδάκια, τα κόβουμε και τα βάζουμε σε μια σαλατιέρα. Προσθέτουμε τους κύβους από τις μελιτζάνες, τις πιπεριές, την κάπαρη, τη ρίγανη, τον ψιλοκομμένο άνιθο και μαϊντανό, ρίχνουμε αλάτι-πιπέρι και περιχύνουμε με ελαιόλαδο. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και προσθέτουμε την παρμεζάνα. Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε πένες (πολύχρωμες ή απλές) και σαλάμι αέρος ή προσούτο.
Πηγή : https://www.chefoulis.gr/