Υλικά
Ρεβύθια 3 φλυτζάνια του τσαγιού βρασμένα
Αγκινάρες 8 καρδιές αγκινάρας
Άνιθος 1 ματσάκι
Μαϊντανός 1/2 ματσάκι
Ελαιόλαδο 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού
Λεμόνι 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού μόνο τον χυμό του
Μουστάρδα 1 κουταλιά της σούπας
Αλάτι 1 κουταλάκι του γλυκού
Γαρίδες 1 φλυτζάνι του τσαγιού μικρές καθαρισμένες
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα ρεβύθια από το βράδυ και τα βάζουμε σε ένα μπολ να μουλιάσουν, την επόμενη μέρα τα βράζουμε και τα σουρώνουμε. Καθαρίζουμε τις αγκινάρες, τις πλένουμε και τις βάζουμε να βράσουν για 10 λεπτά. Αφού βράσουν τις κόβουμε σε μικρούς κύβους και τις ρίχνουμε σε μια μεγάλη σαλατιέρα μαζί με τα ρεβύθια και τον ψιλοκομμένο άνιθο και μαϊντανό. Στη συνέχεια βράζουμε τις γαρίδες για 7 λεπτά, τις σουρώνουμε και τις προσθέτουμε στην σαλατιέρα με τα άλλα υλικά. Αναμειγνύουμε τον χυμό λεμονιού, το λάδι, την μουστάρδα και το αλάτι και περιχύνουμε την σαλάτα.
Πηγή : https://www.chefoulis.gr/