Υλικά
Κρεμμύδι ξερό 1 τεμ.
Κρεμμυδάκια φρέσκα 5 τεμ. ψιλοκομμένα
Σκόρδο 3 σκελίδες
Πράσινο μήλο 1/2 τεμ.
Ανανάς 1/2 τεμ.
Μπανάνα 1 τεμ.
Γάλα καρύδας 1 κουταλιά της σούπας
Νερό 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού
Κάρι μάντρας 1 1/2 κουτάλι της σούπας
Αλάτι-πιπέρι
Ελαιόλαδο 2 κουταλιές της σούπας
Βούτυρο 2 κουταλιές της σούπας
Βαλσάμικο 1 κουταλιά της σούπας προαιρετικά
Μέλι 1 κουταλιά της σούπας προαιρετικά
Λεμόνι 1/2 κουταλιά της σούπας προαιρετικά
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το βούτυρο , το αλάτι και το πιπέρι και αφήνουμε να ζεσταθούν. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο, τα ψιλοκόβουμε και τα προσθέτουμε στο τηγάνι για να σοταριστούν. Προσθέτουμε το κάρυ. Αφού σοταριστούν τα βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά (τον ανανά , την μπανάνα και το μήλο τα έχουμε βράσει για περίπου 5 λεπτά). Τα πολτοποιούμε μέχρι να γίνει μια παχύρρευστη σάλτσα.
Πηγή : https://www.chefoulis.gr/