Υλικά
Για το σιρόπι
Ζάχαρη 2 κούπες τσαγιού
Νερό 2 1/2 κούπες τσαγιού
Χυμό πορτοκάλι 1 κούπα τσαγιού
Για το ραβανί
Καλαμποκάλευρο 2 κούπες τσαγιού
Ζάχαρη 1 κούπα τσαγιού
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κούπα τσαγιού
Βανίλιες 2
Μπέικιν πάουντερ 1 φακελάκι
Αυγά 4
Φυτικό βούτυρο 250 γρ
Εκτέλεση
Έχουμε βγάλει το βούτυρο να ζεσταθεί σε θερμοκρασία δωματίου και το χτυπάμε με την ζάχαρη για 10 λεπτά σε ένα μπολ. Ρίχνουμε ένα – ένα τα αυγά και χτυπώντας προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο και αδειάζουμε το μείγμα μας σε ένα ταψί (κατά προτίμηση τετράγωνο). Ψήνουμε για περίπου 30-40 λεπτά (θα είναι έτοιμο όταν τρυπήσουμε με την λεπίδα ενός μαχαιριού και δούμε ότι δεν αφήνει καθόλου υλικό από το ραβανί μας πάνω της). Αφού ψηθεί, το αφήνουμε να κρυώσει καλά. Παράλληλα σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τα υλικά για το σιρόπι και τα βράζουμε για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά (από την στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός). Κόβουμε το ραβανί μας σε ρόμβους και ρίχνουμε σιγά σιγά το σιρόπι. Το σερβίρουμε όταν δούμε ότι έχει απορροφήσει όλο το σιρόπι. (Συνοδεύεται τέλεια με παγωτό καϊμάκι)
Πηγή : https://www.chefoulis.gr/