Υλικά
Παντζάρια 4 τεμ.τον βολβό
Ξινόμηλα 3 τεμ.
Γιαούρτι 1 κιλό
Ζάχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού
Χυμό λεμονιού από 1 λεμόνι
Αλάτι 1 κουταλάκι του γλυκού
Ελαιόλαδο 1 κουταλιά της σούπας
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα παντζάρια, τα πλένουμε, καθαρίζουμε την εξωτερική φλούδα και τα τρίβουμε με τον τρίφτη. Καθαρίζουμε τα ξινόμηλα, τα κόβουμε σε φέτες, βγάζουμε τα σπόρια και τα τρίβουμε στον τρίφτη. Σε μια σαλατιέρα βάζουμε τα τριμμένα παντζάρια και τα ξινόμηλα, το γιαούρτι και τα ανακατεύουμε πολύ καλά. Χτυπάμε τον χυμό του λεμονιού με το ελαιόλαδο, την ζάχαρη και το αλάτι (η γεύση πρέπει να είναι γλυκόξινη) και περιχύνουμε την σαλάτα. Την σκεπάζουμε και την βάζουμε στο ψυγείο για να είναι δροσερή.
Πηγή : https://www.chefoulis.gr/