Υλικά
Δαμάσκηνα 2 φλυτζάνια του τσαγιού
Ζάχαρη 1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού
Καλαμποκάλευρο 1 1/2 κουταλιά της σούπας
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 1/2 φλυτζάνια του τσαγιού για όλες τις χρήσεις
Κανέλα 1 κουταλιά της σούπας
Μπέικιν πάουντερ 2 κουταλάκια του γλυκού
Αλάτι 1 πρέζα
Βούτυρο 3 κουταλιές της σούπας
Βανίλια 2 τεμ.
Αυγά 3 τεμ.
Γάλα 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα δαμάσκηνα (ή μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φρούτα βανίλιες), τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα δαμάσκηνα ή τις βανίλιες με το 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη και το καλαμποκάλευρο. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το baking powder, την κανέλα και το αλάτι. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο με το 1 φλυτζάνι ζάχαρη, τις 2 βανίλιες , ρίχνουμε ένα – ένα τα αυγά να ενωθούν και το γάλα. Προσθέτουμε στο μπολ αυτό σιγά σιγά το αλεύρι με το baking powder, την κανέλα, το αλάτι και τα χτυπάμε να ενωθούν όλα τα υλικά καλά. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα και προσθέτουμε το μισό μείγμα. Mετά προσθέτουμε το μείγμα από τα δαμάσκηνα και τέλος ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο μείγμα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά.
Πηγή : https://www.chefoulis.gr/