Υλικά
Μπρόκολο 4 κομμάτια μέτρια
Ελαιόλαδο 3/4 κούπας
Λεμόνι 2 τεμ τον χυμό του
Μουστάρδα 2 κουταλιές σούπας
Ξύδι
Αλάτι – πιπέρι
Λεμόνι 1 τεμ μόνο το ξύσμα
Εκτέλεση
Αφαιρούμε από το μπρόκολο τα χονδρά κοτσάνια. Πλένουμε καλά τα κομμάτια μας και μετά τα βάζουμε σε μια λεκάνη με νερό και ξύδι για 10 λεπτά , τα ξεπλένουμε και τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν (βέβαια ανάλογα πως το προτιμάει ο καθένας). Αφού βράσουν , τα στραγγίζουμε σε μια σουρωτή και τα τοποθετούμε σε πιατέλα. Ετοιμάζουμε την σος χτυπώντας καλά το λάδι, τον χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού και την μουστάρδα. Περιχύνουμε το μπρόκολο και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Πηγή : https://www.chefoulis.gr/