Μπομπότα αλμυρή

images_2582017_2_mpompota-almuri-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Καλαμποκάλευρο 3 ποτήρια του νερού    
    Νερό καυτό 1 ποτήρι του νερού    
    Νερό χλιαρό 1 1/2 ποτήρι του νερού    
    Αυγά 3 τεμ.    
    Μπέικιν πάουντερ 1 τεμ.    
    Τυρί φέτα 300 γρ.ή κεγαλογραβιέρα ή τυριά πικάντικα    
    Ελαιόλαδο 3/4 του ποτηριού    
    Αλάτι 1 κουταλάκι του γλυκού    
    Πιπέρι 1/2 κουταλάκι του γλυκού    
    Δύοσμος τριμμένος 1 κουταλιά της σούπας  

 

Εκτέλεση

Βάζουμε το ένα ποτήρι νερό να βράσει σε ένα κατσαρολάκι. Βάζουμε σε ένα μπολ το καλαμποκάλευρο. Ρίχνουμε το ζεστό νερό στο αλεύρι να το ποτίσει και το ανακατεύουμε. Ρίχνουμε και το άλλο ποτήρι με το χλιαρό νερό και ανακατεύουμε. Χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε σιγά σιγά στο μείγμα μας, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και το baking powder και τα ανακατεύουμε. Η ζύμη μας πρέπει να είναι αραιή. Προσθέτουμε την φέτα και τον τριμμένο δυόσμο και ανακατεύουμε πολύ καλά. Λαδώνουμε ένα ταψί και προσθέτουμε το μείγμα. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς  για 30-40 λεπτά μέχρι να  ροδίσει. Σερβίρεται ζεστή.

Πηγή : https://www.chefoulis.gr/