Υλικά
Κολοκύθα κόκκινη ή κίτρινη ή κολοκυθάκια 4 φλυτζάνια του τσαγιού
Τυρί φέτα ή κεφαλογραβιέρα 2 φλυτζάνια του τσαγιού
Ελαιόλαδο 1 φλυτζάνι του τσαγιού
Αυγά 2 τεμ.
Κρεμμύδι ξερό μεγάλο 1 τεμ.
Φαρίνα 4 φλυτζάνια του τσαγιού
Καλαμποκάλευρο 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού
Δύοσμος 1 φλυτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένος
Αλάτι 1 κουταλάκι του γλυκού
Πιπέρι 1 κουταλάκι του γλυκού
Φρυγανιά τριμμένη 2 κουταλιές της σούπας
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε την κολοκύθα (ή τα κολοκυθάκια) , την τρίβουμε στον τρίφτη και την αφήνουμε να σουρώσει. Σε ένα μπολ μεγάλο, ρίχνουμε την τριμμένη κολοκύθα (ή τα κολοκυθάκια), τα αυγά που τα έχουμε χτυπήσει με το φαρινάπ και το καλαμποκάλευρο, τον δυόσμο που τον έχουμε ψιλοκόψει, το κρεμμύδι που το έχουμε τρίψει, το αλάτι, το πιπέρι, το τριμμένο τυρί και τα ανακατεύουμε όλα μαζί πολύ καλά. Σε ένα ταψί ή πυρέξ βάζουμε ελαιόλαδο , το αλείφουμε , στην συνέχεια ρίχνουμε την τριμμένη φρυγανιά για να μην κολλήσει η πίτα, αδειάζουμε το μείγμα και το βάζουμε στον φούρνο. Ψήνουμε για 35 – 40 λεπτά στους 180 βαθμούς.
* Παραλλαγή : Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γάλα 1/2 λίτρο , το οποίο το χτυπάμε με τα αυγά κλπ, ενώ αντί για δυόσμο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε άνιθο 1 ματσάκι και να μην βάλουμε καθόλου φρυγανιά τριμμένη.
Πηγή : https://www.chefoulis.gr/