Υλικά
Βούτυρο 250 γρ ελαφρώς λιωμένο
Ζάχαρη 1 ποτήρι νερού
Φαρίνα 500 γρ
Μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι γλυκού
Αυγά 4 τεμ
Γάλα 1 ποτήρι νερού χλιαρό
Ξύσμα περγαμόντου 2 κουταλάκια γλυκού
Γλυκό περγαμόντο 1 φλυτζάνι του καφέ ψιλοκομμένο
Σιρόπι περγαμόντο 1 φλυτζάνι του καφέ
Λωρίδες περγαμόντου για τον στολισμό
Εκτέλεση
Λιώνουμε ελαφρώς το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι. Αφού λιώσει ελαφρώς το βάζουμε σε ένα μπολ και με την σειρά που γράφονται τα υλικά τα προσθέτουμε όλα στο μπολ (εκτός από το γλυκό περγαμόντο, το σιρόπι και τις λωρίδες). Τα χτυπάμε καλά με το μίξερ μέχρι να ανακατευτούν όλα τα υλικά, μετά προσθέτουμε το γλυκό μας ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε με κουτάλι. Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα σιλικόνης ή φόρμα για κέικ. Ψήνουμε στον φούρνο στους 160 – 170 βαθμούς για 50 λεπτά. (Μπορούμε να δούμε αν είναι έτοιμο τρυπώντας με ένα μαχαίρι , αν η λεπίδα βγει καθαρή μόνο με υδρατμούς, είναι έτοιμο). Όταν ψηθεί αφήνουμε να κρυώσει, το βγάζουμε από την φόρμα με τον πάτο προς τα πάνω, το στολίζουμε με τις λωρίδες περγαμόντου και τέλος το σιροπιάζουμε.
Πηγή : https://www.chefoulis.gr/