Κέικ με τρούφα σοκολάτας

images_2382017_2_keik-me-troyfa-sokolatas-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Φαρίνα 250 γρ    
    Ζάχαρη 3/4 ποτήρι νερού    
    Αυγά 2 τεμ    
    Γάλα 1/2 ποτήρι νερού χλιαρό    
    Βούτυρο 125 γρ λιωμένο χλιαρό    
    Πορτοκάλι 1 ξύσμα και χυμό    
    Μπέικιν πάουντερ 1/2 κουταλάκι γλυκού    
    Τρούφα σοκολάτας 1/2 ποτήρι νερού    

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά την ζάχαρη με τα αυγά για 5 λεπτά, προσθέτουμε το βούτυρο που λιώσαμε αλλά να μην είναι καυτό,το γάλα, το ξύσμα και τον χυμό πορτοκαλιού, το αλεύρι και το baking powder μαζί. Χτυπάμε να ομοιογενοποιηθούν  όλα τα υλικά.Προσθέτουμε και την τρούφα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να πάει παντού. Βουτυρώνουμε μια στενόμακρη φόρμα και αδειάζουμε το μείγμα μέσα. Ψήνουμε στον φούρνο στους 170 βαθμούς για 35 -40 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας). Δοκιμάζουμε να δούμε αν ψήθηκε τρυπώντας με ένα μαχαίρι , αν η λεπίδα βγει καθαρή μόνο με λίγους υδρατμούς τότε είναι έτοιμο.

Πηγή : https://www.chefoulis.gr/