Υλικά
Σπανάκι 200 γρ ψιλοκομμένο
Κασσέρι 200 γρ τριμμένο
Γιαούρτι 1 κεσεδάκι μικρό
Γάλα 1/2 ποτήρι
Ηλιέλαιο 100 γρ
Αυγά 3 τεμ
Μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι γλυκού
Αλάτι λίγο
Άνιθο ψιλοκομμένο 1 κουταλάκι γλυκού
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 ποτήρια νερού
Κουκουνάρια 1 φλυτζανάκι του καφέ
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε, πλένουμε το σπανάκι, το ψιλοκόβουμε πάρα πολύ και το αφήνουμε να στραγγίξει. Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά τα χτυπάμε με το μίξερ καλά για 5 λεπτά και προσθέτουμε το γιαούρτι,το ηλιέλαιο,το γάλα χλιαρό,το κασσέρι, τον άνιθο, το σπανάκι, τα κουκουνάρια, το baking powder, το αλάτι, ανακατεύουμε καλά με το μίξερ και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι (όσο πάρει, περίπου 2 ποτήρια νερού), συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αποκτήσουμε μια ζύμη για κέικ. Λαδώνουμε μια φόρμα για κέικ, βάζουμε το μείγμα μέσα και το ψήνουμε στον φούρνο στους 150 βαθμούς για 60 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει. Για να δούμε αν είναι έτοιμο τρυπάμε με ένα μαχαίρι κι αν η λεπίδα βγει καθαρή μόνο με υδρατμούς είναι έτοιμο. Το βγάζουμε από τον φούρνο, το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το βγάζουμε από την φόρμα προσεκτικά.
Πηγή : https://www.chefoulis.gr/