Υλικά
Βούτυρο 1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού
Ζάχαρη 2 φλυτζάνια του τσαγιού
Αυγά 6 τεμ.
Γιαούρτι στραγγιστό 3 φλυτζάνια του τσαγιού
Σόδα μαγειρικής 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Μπέικιν πάουντερ 3 κουταλάκια του γλυκού
Κανέλα 1 κουταλάκι γλυκού
Ξύσμα περγαμόντου ή πορτοκαλιού 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 4 φλυτζάνια του τσαγιού
Αμύγδαλα ψιλοκομμένα 1 φλυτζάνι του τσαγιού
Κουβερτούρα σε σταγόνες 1/2 φλυτζάνι τσαγιού
Αμύγδαλα ασπρισμένα στενόμακρα για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ μεγάλο βάζουμε το βούτυρο, την ζάχαρη και τα χτυπάμε με το μίξερ να αφρατέψουν. Στην συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά ένα – ένα και συνεχίζουμε το χτύπημα. Στο μπλέντερ ψιλοκόβουμε το 1 φλυτζάνι τσαγιού αμύγδαλα και τα προσθέτουμε μαζί με το γιαούρτι στο μείγμα μας. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και την σόδα μαγειρικής σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε μαζί με το baking powder. Στην συνέχεια τα αδειάζουμε στο μείγμα με το γιαούρτι σιγά σιγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το μίξερ. Προσθέτουμε το ξύσμα περγαμόντου ή πορτοκαλιού,την κανέλα και τις σταγόνες κουβερτούρας. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί καλά. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε το μείγμα μέσα, πασπαλίζουμε με τα ασπρισμένα στενόμακρα αμύγδαλα (όσο θέλουμε), το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά και στην συνέχεια χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στους 175 βαθμούς και ψήνουμε για άλλα 40 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας). Για να δούμε αν ψήθηκε τρυπάμε με την λεπίδα μαχαιριού σε ένα σημείο κι αν η λεπίδα βγει καθαρή μόνο με υδρατμούς, είναι έτοιμο.
Πηγή : https://www.chefoulis.gr/