Υλικά
Ελαιόλαδο 1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού
Γαρίδες μεγάλες 1 1/2 κιλό
Ντομάτες 5 μεγάλες
Τυρί φέτα 1 φλυτζάνι του τσαγιού τριμμένη
Κεφαλογραβιέρα 1 φλυτζάνι του τσαγιού τριμμένη
Τυρί γκούντα 1 φλυτζάνι του τσαγιού τριμμένο ή οποιοδήποτε τυρί που να λιώνει
Κάπαρη 1 1/2 κουτάλι της σούπας
Χυμό λεμονιού 1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού
Αλάτι 1 κουταλάκι του γλυκού
Πιπέρι 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις γαρίδες, τις πλένουμε καλά και τις βάζουμε σε ένα ταψί. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και την κάπαρη διασκορπισμένη. Καθαρίζουμε, πλένουμε τις ντομάτες , τις κόβουμε σε φέτες και σκεπάζουμε τις γαρίδες. Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο μαζί με τον χυμό λεμονιού και περιχύνουμε τις γαρίδες. Προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά πάνω στις γαρίδες , για να κάνουν κρούστα όταν ψηθούν και βάζουμε το ταψί στον φούρνο στους 220 βαθμούς. Ψήνουμε για 35 λεπτά.
Πηγή : https://www.chefoulis.gr/