Υλικά
Φαρίνα 5 φλυτζάνια του τσαγιού
Νερό 1 φλυτζάνι του τσαγιού
Πορτοκάλι 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού μόνο τον χυμό του
Λεμόνι 1/2 κουτάλι της σούπας μόνο το ξύσμα του
Καλαμποκέλαιο 1 φλυτζάνι του τσαγιού
Ζάχαρη 1 φλυτζάνι του τσαγιού
Αλάτι μια πρέζα
Κανέλα σκόνη 1 κουταλάκι του γλυκού
Σταφίδες μαύρες 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού
Σταφίδες ξανθές 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού
Καρυδόψιχα 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού
Ζάχαρη άχνη 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε το καλαμποκέλαιο, το νερό, τον χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού, την πρέζα αλάτι και τα δουλεύουμε όλα μαζί στο μίξερ για 7-8 λεπτά. Ανακατεύουμε το αλεύρι με την κανέλα και το ρίχνουμε σιγά-σιγά στο μείγμα. Ρίχνουμε τις σταφίδες και την καρυδόψιχα ή εναλλακτικά την αμυγδαλόψιχα. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί πολύ καλά να ενωθούν. Λαδώνουμε ένα ταψί, πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι για να μην κολλήσει και αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά. Αφού ψηθεί την αφήνουμε να κρυώσει και την πασπαλίζουμε με την άχνη ζάχαρη.
Πηγή : https://www.chefoulis.gr/