Υλικά
Νερό 3 φλυτζάνια του τσαγιού
Βούτυρο 1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού φρέσκο
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 4 1/2 φλυτζάνια του τσαγιού
Σόδα μαγειρικής 1 κουταλάκι του γλυκού
Αυγά 9
Αλάτι 1 πρέζα
Καλαμποκέλαιο αρκετό για τηγάνισμα
Για το σιρόπι
Ζάχαρη 2 1/2 φλυτζάνια του τσαγιού
Νερό 1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού
Φλούδες λεμονιού 2
Γαρύφαλλο 3-5
Εκτέλεση
Βάζουμε το βούτυρο και το νερό σε μια κατσαρόλα να βράσουν και προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και τα ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα (δεν πρέπει να σβολιάσει). Αφού πάρουν χρώμα αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και ρίχνουμε την σόδα, ένα – ένα τα αυγά και ανακατεύουμε συνέχεια. Η ζύμη πρέπει να είναι σφικτή. Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας το νερό, την ζάχαρη, τις 2 φλούδες λεμονιού και τα γαρύφαλλα για 4-5 λεπτά. Σε ένα τηγάνι ή κατσαρόλα ρίχνουμε το καλαμποκέλαιο και το αφήνουμε να κάψει. Σε μια σακούλα κορνέ, που έχουμε βάλει το μεγαλύτερο οδοντωτό ακροστόμιο, βάζουμε την ζύμη, πιέζουμε την σακούλα και κόβουμε την ζύμη που βγαίνει με ένα μαχαίρι και την ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το καυτό λάδι. Αφήνουμε τα τουλουμπάκια μέσα στο λάδι μέχρι να ροδίσουν, με τρυπητή κουτάλα τα βγάζουμε και τα βάζουμε στην κατσαρόλα με το σιρόπι να σιροπιαστούν καλά. Στην συνέχεια με μια τρυπητή κουτάλα τα βγάζουμε από το σιρόπι και τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα.
Πηγή : https://www.chefoulis.gr/