Υλικά
Βούτυρο 250 γρ
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 300 γρ
Ζάχαρη 120 γρ
Αυγό 1
Για την γέμιση
Κρέμα γάλακτος 250 γρ
Κουβερτούρα 200 γρ
Αυγό 1
Άχνη ζάχαρη 80 γρ
Αλάτι στην μύτη του κουταλιού
Κακάο για το στόλισμα ( ή τρούφα)
Εκτέλεση
Σε ένα γυάλινο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με την ζάχαρη , προσθέτουμε κρύο και κομμένο σε μικρά κομματάκια το βούτυρο , ανακατεύουμε και προσθέτουμε το αυγό. Ζυμώνουμε αυτό το μείγμα ώστε να γίνει μια ζύμη (αν χρειαστεί βάζουμε λίγο κρέμα γάλακτος) και την τοποθετούμε σε βουτυρωμένη ταρτιέρα. Την σκεπάζουμε με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 10 – 15 λεπτά.
Για την γέμιση λιώνουμε την κουβερτούρα σε σιγανή φωτιά και μόλις λιώσει προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και το αλάτι. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος , ρίχνουμε και το αυγό (αφού πρώτα το έχουμε χτυπήσει) σιγά σιγά ανακατεύοντας και το μείγμα αυτό το ενώνουμε με την λιωμένη σοκολάτα. Απλώνουμε την κρέμα που φτιάξαμε στην ζύμη που ψήσαμε (μέσα στην ταρτιέρα) την οποία αφήσαμε να κρυώσει και την ψήνουμε σε ζεστό φούρνο για 25 λεπτά στους 150 βαθμούς. Στολίζουμε με κακάο κοσκινισμένο ή τρούφα.
Πηγή : https://www.chefoulis.gr/