images_2672017_2_sparagia.jpg

Υλικά

    Σπαράγγια 5 ματσάκια άγρια ή 3 ματσάκια καλλιεργημένα
    Κρεμμύδι ξερό 2
    Καρότα 2
    Πατάτες 2    
    Άνιθος 1 ματσάκι    
    Λεμόνι 1 (μόνο τον χυμό του)    
    Ελαιόλαδο 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού    
    Κορν φλαουρ 1 κουταλιά της σούπας    
    Αλάτι 1 κουταλάκι του γλυκού    
    Πιπέρι 1/2 κουταλάκι του γλυκού    
    Νερό 2 1/2 φλυτζάνια του τσαγιού    

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα σπαράγγια και τα κόβουμε σε 3 κομμάτια και τα αλατοπιπερώνουμε. Kαθαρίζουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα, τις πατάτες και τα κόβουμε σε ροδέλες. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα και τις πατάτες για 10 λεπτά, τελευταίο ρίχνουμε τον άνιθο και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε το νερό και τα σπαράγγια και τα βράζουμε για 15-20 λεπτά όλα τα υλικά μαζί σε χαμηλή θερμοκρασία. Σε ένα μπολ διαλύουμε το κορν φλαουρ με το χυμό του λεμονιού και το αδειάζουμε στην κατσαρόλα και τα βράζουμε ακόμα για 5 λεπτά. Σερβίρεται ζεστό αλλά και κρύο.

Πηγή : https://www.chefoulis.gr/