Υλικά
Σουπιές 1 κιλό
Κρεμμύδι 1 ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο 1 φλυτζάνι τσαγιού
Λευκό κρασί 1 φλυτζάνι τσαγιού
Ντομάτες 1 φλυτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένες
Αλάτι – πιπέρι
Ρύζι 1 1/2 φλυτζάνι τσαγιού
Νερό 4 φλυτζάνια τσαγιού ζεστό
Εκτέλεση
Αφαιρούμε από τις σουπιές το “δόντι” , το κόκκαλο , ξεπλένουμε πολύ καλά το μελάνι.Τις πλένουμε πολλές φορές και τις κόβουμε σε ροδέλες . Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο και ρίχνουμε και τις σουπιές.Τις αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί το νερό τους. Όταν δούμε ότι αρχίζουν να τσιγαρίζονται ,σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε την ντομάτα και βράζουμε για 15-20 λεπτά. Μόλις μαλακώσουν οι ντομάτες ρίχνουμε το ρύζι, το νερό και το αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα μας και σιγοβράζουμε για περίπου 20 λεπτά μέχρι να τραβήξει το ρύζι τα υγρά του.
Πηγή : https://www.chefoulis.gr/