Υλικά
Κουβερτούρα 120 γρ ψιλοκομμένη
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φλιτζάνι του τσαγιού
Σόδα μαγειρικής 1/2 κουταλάκι γλυκού
Βούτυρο 125 γρ
Ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι τσαγιού
Ζάχαρη μαύρη 1/2 φλιτζάνι τσαγιού
Ζάχαρη άχνη 1/2 φλιτζάνι τσαγιού
Αυγό 1
Βανίλια 1
Αλάτι 1/4 κουταλάκι γλυκού
Εκτέλεση
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι. Σε μπολ και με μίξερ χειρός χτυπάμε για λίγα λεπτά το βούτυρο, να αφρατέψει. Προσθέτουμε τις δύο ζάχαρες (κρυσταλλική και μαύρη) και χτυπάμε για 3 λεπτά. Ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα και χτυπάμε για λίγο στο μίξερ να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε τη βανίλια και το αυγό και τα χτυπάμε να ενωθούν. Λίγο λίγο ρίχνουμε σε τρεις δόσεις το αλεύρι και χτυπάμε λίγο κάθε φορά ώστε να απορροφήσει το μείγμα το αλεύρι. Βάζουμε τη ζύμη σκεπασμένη στο ψυγείο περίπου για 3 ώρες. Πλάθουμε τη ζύμη σε μπαλίτσες σε μέγεθος καρυδιού. Ρολάρουμε τα μπισκότα στην άχνη, να καλυφθούν καλά.Τα αραδιάζουμε στη λαδόκολλα σε απόσταση 5 εκ. μεταξύ τους γιατί θα απλώσουν στο ψήσιμο. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά.
Πηγή : https://www.chefoulis.gr/