Υλικά
Βοδινή γλώσσα παστή 150 γρ ψιλοκομμένη σε λωρίδες
Σελινόριζα 250 γρ ψιλοκομμένη σε λωρίδες
Ζαμπόν 150 γρ ψιλοκομμένο σε λωρίδες
Μανιτάρια 150 γρ φρέσκα ή κονσέρβα ψιλοκομμένα σε λωρίδες
Αγγουράκια τουρσί 6 ψιλοκομμένα σε λωρίδες
Μαγιονέζα 2 φλυτζάνια τσαγιού
Αυγά 3 βρασμένα να σφίξουν κομμένα σε κύβους
Αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε την σελινόριζα σαν πατάτα, την πλένουμε και την κόβουμε σε λεπτές λωριδες (περίπου σαν σπίρτο και αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας). Κόβουμε το ζαμπόν, την γλώσσα, τα μανιτάρια, τα αγγουράκια, τα αυγά σε κύβους και τα αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε και την μαγιονέζα ανακατεύουμε απαλά και την σερβίρουμε σε στενόμακρη σαλατιέρα. Γαρνίρουμε με λίγη μαγιονέζα, αγγουράκι τουρσί και φυλλαράκια σέλινου.
Πηγή : https://www.chefoulis.gr/