Υλικά
Καλαμπόκι 1 φλυτζάνι του τσαγιού
Καρότο 1 φλυτζάνι του τσαγιού
Αρακάς 1 φλυτζάνι του τσαγιού
Πιπεριά κόκκινη 1
Φασολάκια 1 φλυτζάνι του τσαγιού
Καπνιστή μπριζόλα αλλαντικό 100 γρ
Ζαμπόν 100 γρ
Τυρί γκούντα 100 γρ
Ροκφόρ 100 γρ
Κεφαλογραβιέρα 100 γρ
Καπνιστό τυρί ή μετσοβόνε 100 γρ
Για την σος
Μαγιονέζα 100 γρ
Μουστάρδα 1 1/2 κουταλιά της σούπας
Κέτσαπ 1 κουτάλι της σούπας
Γιαούρτι στραγγιστό 300 γρ.
Ελαιόλαδο 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού
Πιπέρι 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Αλάτι 1 κουταλάκι του γλυκού
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βαθιά προσθέτουμε νερό και μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε το καλαμπόκι, τα κομμένα σε κύβους καρότα, τον αρακά, τα φασολάκια και τα αφήνουμε να βράσουν για 15-20 λεπτά. Αφού βράσουν τα κρυώνουμε με κρύο νερό για να διατηρηθεί το χρώμα των λαχανικών και τα στραγγίζουμε. Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, την μαγιονέζα, την κέτσαπ, την μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί πολύ καλά. Σε μια μεγάλη σαλατιέρα βάζουμε τα λαχανικά, προσθέτουμε την πιπεριά που την έχουμε κόψει σε κύβους, τα τυριά και τα αλλαντικά τα οποία κόψαμε σε κύβους και τα περιχύνουμε όλα με την σος γιαουρτιού. Ανακατεύουμε από κάτω προς τα πάνω για να πάει παντού η σος και βάζουμε την σαλάτα στο ψυγείο για 35 λεπτά. Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 500 γρ κατεψυγμένα ανάμεικτα λαχανικά.
Πηγή : https://www.chefoulis.gr/