Υλικά
Ντομάτες 8 κομμένες στη μέση
Ντοματίνια 8
Μοτσαρέλα 250 γρ
Βασιλικός 1 ματσάκι ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο 4 κουταλιές της σούπας
Ζάχαρη 4 κουταλιές της σούπας
Σκόρδο 1 σκελίδα
Αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση
Για να ξεφλουδίσουμε εύκολα τις ντομάτες κάνουμε από μια μικρή χαρακιά στο κάτω μέρος και τις βάζουμε σε καυτό νερό για 10 δευτερόλεπτα και ύστερα στραγγίζουμε. Βγάζουμε την φλούδα τους και κόβουμε στη μέση. Με λίγη προσοχή αφαιρούμε τα σπόρια τους. Αλείφουμε ένα ταψί με ελαιόλαδο, τοποθετούμε τα ντοματίνια και τις ντομάτες. Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και τέλος προσθέτουμε και το σκόρδο κομμένο σε λεπτές φετούλες. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 120 βαθμούς μέχρι οι ντομάτες μας να ζαρώσουν (περίπου 20 λεπτά). Στο μισό χρόνο του ψησίματος γυρνάμε τις ντομάτες απ’ την άλλη πλευρά και βγάζουμε τα ντοματίνια ( χρειάζονται λιγότερο χρόνο ψησίματος). Αφού ψηθούν και οι ντομάτες, τις βγάζουμε και ανακατεύουμε σε ένα μπολ με τη μοτσαρέλα κομμένη όπως μας αρέσει και το βασιλικό. Βάζουμε λίγο αλατάκι ακόμη, αν χρειάζεται , και λίγο ελαιόλαδο.
Πηγή : https://www.chefoulis.gr/