Υλικά
Ηλιέλαιο 1 ποτήρι νερού
Ζάχαρη 1 ποτήρι νερού
Πορτοκάλι 1 1/2 ποτήρι νερού από τον χυμό του
Κανέλα 1 κουταλάκι γλυκού
Σταφίδες ξανθές 1 φλιτζάνι τσαγιού
Φαρίνα 500 γρ
Άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Ξεκινάμε μουλιάζοντας τις σταφίδες για μισή ώρα σε νερό.Τις στραγγίζουμε ,τις στεγνώνουμε πολύ καλά και τις αλευρώνουμε ελαφρά.Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι και την ζάχαρη και τα ανακατεύουμε καλά με τον αυγοδάρτη.Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού,την κανέλα και τέλος το αλεύρι και τα ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τις σταφίδες, κάνουμε ένα καλό ανακάτεμα κι αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί το οποίο έχουμε λαδώσει.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-50 λεπτά πάνω- κάτω (ανάλογα τον φούρνο μας κι όπως ακριβώς ψήνουμε τα κέικ). Μόλις είναι έτοιμη την αφήνουμε να κρυώσει καλά και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
*Κατά την παράδοση τα υλικά που χρησιμοποιούνται για τη Φανουρόπιτα είναι συνήθως 7 ή 9 , καθώς οι αριθμοί 7 και 9 συμβολίζουν τα μυστήρια της εκκλησίας, τις ημέρες της δημιουργίας, αλλά και τα τάγματα τον αγγέλων. Πάντα όταν την φτιάχνουν οι νοικοκυρές φροντίζουν να υπάρχει αναμμένο κερί και θυμίαμα.
Πηγή : https://www.chefoulis.gr/