Υλικά
Κουβερτούρα 200 γρ
Κρέμα γάλακτος 3 1/2 φλυτζάνια
Γάλα 1 1/2 φλυτζάνι
Ζάχαρη 3 κουταλιές σούπας
Ζελατίνη 12 φύλλα (20γρ)
Για την σως
Ζάχαρη 1/2 φλυτζάνι
Πορτοκάλι 1 φλυτζάνι (μόνο τον χυμό του)
Μέλι 1 κουταλάκι γλυκού
Κρέμα γάλακτος 1 κουταλιά σούπας.
Εκτέλεση
Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος,το γάλα και την ζάχαρη και τα ζεσταίνουμε. Αφήνουμε το μείγμα να πάρει μια βράση. Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνας σε ένα μπολ με νερό να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα μας . Ανακατεύουμε καλά και βγάζουμε την κατσαρόλα απο την φωτιά. Κόβουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε συνεχώς ώσπου να λιώσει και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει λίγο . Γεμίζουμε μικρά φορμάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.Ξεφορμάρετε την πανακότα βουτώντας τον πάτο από τα φορμάκια σε καυτό νερό για 1 δευτερόλεπτο. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα την ζάχαρη , το μέλι και τον μισό χυμό πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τον υπόλοιπο χυμό και βράζουμε για 15 λεπτά μέχρι να δέσει η σως. Ρίχνουμε στο τέλος την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά. Μόλις κρυώσει σερβίρουμε την πανακότα με μια κουταλιά από την σως μας.
Πηγή : https://www.chefoulis.gr/