Υλικά
Μαργαρίνη 400 γρ
Ζάχαρη άχνη 12 φλιτζάνια του ελληνικού καφέ
Φαρίνα 2 πακέτα των 500 γρ
Βανίλιες 2 τεμ
Αυγά 4-6
Κονιάκ 1 σφηνάκι
Αλάτι 1 πρέζα
Μαρμελάδα της αρεσκείας μας
Πραλίνα φουντουκιού
Εκτέλεση
Χτυπάμε την μαργαρίνη στο μίξερ μέχρι να ασπρίσει. Ρίχνουμε την ζάχαρη, τα αυγά, τις βανίλιες, το κονιάκ, το αλάτι και το αλεύρι σιγά-σιγά και όλα τα υλικά τα ζυμώνουμε καλά (μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια μας). Μετά φτιάχνουμε την ζύμη σε διάφορα σχέδια, είτε με τα χέρια μας, είτε με κουπάτ μπισκότων (τα σχέδια που θα φτιάξουμε πρέπει να είναι διπλά ώστε να γίνουν ζευγάρι μετά). Τα βάζουμε σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας). Όταν κρυώσουν βάζουμε την μαρμελάδα ή την πραλίνα φουντουκιού σε κάθε ένα μπισκότο από τα ζευγάρια και το ενώνουμε με το ταίρι του.
Πηγή : https://www.chefoulis.gr/