Μοσχάρι στιφάδο

images_2172017_2_mosxari-stifado.jpg

Υλικά

    Μοσχάρι 1 1/2 κιλό (σημείο ελιά)    
    Κρεμμυδάκια μικρά 2 κιλά (για στιφάδο)    
    Ντοματοπολτό 1 κουταλιά σούπας    
    Ντομάτες 4 μεγάλες τριμένες    
    Σκόρδο 2 σκελίδες    
    Φύλλα δάφνης 4    
    Ξύδι 1/2 φλυτζάνι καφέ    
    Μπαχάρι 10 μπαλίτσες    
    Αλάτι – πιπέρι
    Ελαιόλαδο 1 μεγάλο ποτήρι    

Εκτέλεση

Πλένουμε και τεμαχίζουμε το μοσχάρι σε μικρές μερίδες.Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρέας. Προσθέτουμε την ντομάτα και τον ντοματοπολτό,την δάφνη, το μπαχάρι,το ξύδι και το αλατοπίπερο. Βάζουμε νερό όσο χρειάζεται για να σκεπαστεί το κρέας και ψήνουμε περίπου 90 λεπτά στην κατσαρόλα (σε χύτρα περίπου 45 λεπτά και με λιγότερο νερό). Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια,τα βάζουμε σε ένα μπολ με νερό (για να μην μαυρίσουν) και μόλις το κρέας έχει ψηθεί ρίχνουμε τα κρεμμύδια και το αφήνουμε για άλλα 20 λεπτά.

Πηγή : https://www.chefoulis.gr/