Υλικά
Μελιτζάνες 5 μεγάλες
Ηλιέλαιο 1 φλυτζάνι του καφέ
Λεμόνι 1/2 (τον χυμό)
Αλάτι
Γιαούρτι 1 κουταλιά σούπας
Εκτέλεση
Ψήνουμε στο γκριλ τις μελιτζάνες ,της καθαρίζουμε και της αφήνουμε στο σουρωτήρι να βγάλουν τα υγρά τους για 3- 4 ώρες . Στην συνέχεια βάζουμε στο μίξερ ( ή με το χέρι αν θέλουμε) την μελιτζάνα το αλάτι , το λάδι και το λεμόνι σιγά σιγά όσο πάρει ή δοκιμάζοντας τη γεύση του. Δεν το χτυπάμε πολύ, 2- 3 γύρους και το βγάζουμε από το μίξερ. Προσθέτουμε το γιαούρτι , ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι και είναι έτοιμη.
Πηγή : https://www.chefoulis.gr/