Υλικά
Μανιτάρια 250 γρ
Λουκάνικο 1/2 κιλό
Λευκό κρασί 1 φλυτζάνι τσαγιού
Ζάχαρη 2 κουταλάκια γλυκού
Κρεμμύδι 2 ξερά
Σκόρδο 2 σκελίδες
Σέλινο 2 κλωναράκια
Πιπεριά πράσινη 1
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 4 κουταλιές
Ντοματοπολτό 4 κουαλιές
Νερό 2 φλυτζάνια τσαγιού
Αλάτι – πιπέρι
Τυρί τριμμένο (ότι έχει προτίμηση ο καθένας)
Ηλιέλαιο για το σωτάρισμα
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, την πιπεριά και το σέλινο , τα πλένουμε και τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Τα μανιτάρια τα καθαρίζουμε αφαιρώντας τα κοτσάνια τους. Κόβουμε τα λουκάνικα και τα μανιτάρια σε κομματάκια και όλα τα υλικά μαζί τα σωτάρουμε σε λίγο καυτό λάδι σε ένα τηγάνι. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι μας και αφού αφαιρέσουμε από την φωτιά τα σωταρισμένα υλικά μας τα προσθέτουμε στο μπολ με το αλεύρι. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και τα κάνουμε μπαλίτσες. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με το νεράκι μας , ρίχνουμε το λευκό κρασί , τον ντοματοπολτό , την ζάχαρη και το αλάτι – πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά. Όταν ετοιμαστούν τα σερβίρουμε σε μια πιατέλα και πασπαλίζουμε με το τυράκι από πάνω.
Πηγή : https://www.chefoulis.gr/