Λικέρ φράουλα

images_1672017_2_liker-fraoulas.jpg

Υλικά

    Φράουλες 600 γρ    
    Ζάχαρη 300 γρ    
    Kονιάκ 300 γρ    
    Λεμόνι 2 φλούδες  

 

Εκτέλεση

Πλένoυμε και καθαρίζουμε τις φράουλες. Τις βάζουμε σε ένα μπουκάλι (γυάλινο κατά προτίμηση) μαζί με την ζάχαρη. Ρίχνουμε μέσα το κονιάκ και τις φλούδες λεμονιού και κλείνουμε το μπουκάλι.Το αφήνουμε  στο ψυγείο για δύο μέρες. Κατά διαστήματα το κουνάμε για να λιώνει η ζάχαρη. Στο τέλος, αφαιρούμε τις φράουλες και στραγγίζουμε το λικέρ με διπλό τούλι από το μπουκάλι σε μια κατσαρόλα και πάλι στο μπουκάλι. Το διατηρούμε σε μπουκάλια σε δροσερό μέρος ή στο ψυγείο.

Πηγή : https://www.chefoulis.gr/