Υλικά
Λεμόνια κίτρινα 10
Λεμόνια λάιμ 5
Ζάχαρη 1/2 κιλό
Νερό 500 ml
Βότκα ή λευκό ρούμι 1 lt
Εκτέλεση
Πλένουμε πολύ καλά τα λεμόνια και τα λάιμ και τα σκουπίζουμε. Αφαιρούμε με κοφτερό μαχαίρι μόνο την κίτρινη φλούδα (όσο πιο λεπτή μπορούμε χωρίς καθόλου άσπρη ψίχα). Τα τοποθετούμε σε σκεύος που κλείνει αεροστεγώς μαζί με το αλκοόλ. Σφραγίζουμε πολύ καλά και το αφήνουμε για μια εβδομάδα σε δροσερό μέρος. Βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό και το χυμό λάιμ σε κατσαρόλα. Ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση το σιρόπι. Αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για 5΄ και στη συνέχεια το αφήνουμε να κρυώσει. Το προσθέτουμε στο μπολ με τις φλούδες και το αλκοόλ κι ανακατεύουμε καλά. Σφραγίζουμε το μπολ και το αφήνουμε για 3 μέρες. Έπειτα το σουρώνουμε σε ψιλό τούλι και το μοιράζουμε σε μπουκάλια. Το σφραγίζουμε και το διατηρούμε δροσερό στο ψυγείο μας. Το σερβίρουμε παγωμένο.
Πηγή : https://www.chefoulis.gr/